Juan Gris Kübizm Eserleri

Juan Gris Kübizm Eserleri. Kübizm akımında eserler, en çok resim alanında olmak ile beraber edebiyatta. Kübizm adı, georges braque'ın bir tablosunu gören matisse'in bu tablo için «küçük küpler» sözünü kullanmasıyla ortaya çıkmıştır.

Juan Gris Keman ve Masada Oyun Kartları istanbul sanat evi
Juan Gris Keman ve Masada Oyun Kartları istanbul sanat evi from www.istanbulsanatevi.com

Aşağıda sizlere maddeler halinde ressamın resmettiği bazı tabloların isimlerini verdik. Resimle, vücut bulan kübizm, geometrik şekillerle kendisini tanıtmaktadır. Kübizm, empresyonizme tepki olarak doğmuş ve kısa sürede ün kazanmış bir akımdır.

Kübizm De Başlangıçta, Empresyonizm Gibi Alaya Alınmış, Anlaşılmamıştı.


Georges braque, juan gris, fernand leger, albert gleizes, roger de la fresnaye, andre lhote gibi isimler bulunmaktadır. Kübizm, sanat dallarını etkileyen ve 20. Her ikisi de hacimlerin iç içe geçtiği portreler, manzaralar.

Juan Gris Kübizm Etkisindeki Eserleri.


Küçük yaşlardan itibaren amcası ona resim yapmayı öğretmeye başladı. Juan gris’yi ünlü i̇spanyol ressamlar listesine katmamızın sebebi, büyük ölçüde ressamın başyapıtı. Bu dönemde fernand leger, juan gris ve piet mondrian gibi sanatçıların adı geçmektedir.

Yalın Ve Ciddi Bir Sanat Anlayışı Içinde Ilk Kübist Tablolarını Yaptı.


Başlıca olanlar arasında pablo picasso, george braque ve juan gris var. Tarihçiler, kübizm tarihini aşamalara böldüler. Kübist eserleri neredeyse tek renkli olan picasso ve braque’ın aksine, juan gris, arkadaşı matisse tarzında cesur, yeni kombinasyonlarda parlak uyumlu renklerle resim yapmasıyla biliniyordu.

Estaque’daki Evler, Şişe Ve Balıklar, Keman Ve Palet.


Kübizm, empresyonizme tepki olarak doğmuş ve kısa sürede ün kazanmış bir akımdır. Picasso’nun ve ressam juan gris’in iyi bir arkadaşı olan fransız yazar ve eleştirmen max jacob, kübizm kendi iyiliği için bir resimdir. Edebi kübizm edebiyatta da aynı şeyi yapar gerçeği bir amaç uğruna değil, sadece araç olarak kullanır diyerek kübizm’i yeni yüzyılın ‘müjdeci kuyrukluyıldızı’ olarak.

Gris, Ilk Başta Analitik Kübizm Tarzında Çalıştı, Ancak 1913’Ten Sonra , Kâğıt Kolaj Veya Kolajın Kapsamlı Kullanımıyla Kararlı Bir Yorumcu Olduğu Sentetik Kübizm’e Yönelmeye Başladı.


Sentetik kübizm’de konunun ne olduğu daha kolay anlaşılır. 23 mart pazartesi 05.29 gmt. Kübizm resim, heykel, edebiyat ve mimari alanlarda görülmüştür.