Krik Edvard Munch

Krik Edvard Munch. Január 1944, ekely) bol nórsky expresionistický maliar. Munch se je izšolal na kraljevi risarski šoli v oslu, v okolju, ki je bilo pod močnim vplivom francoskega slikarstva.leta 1885 je prvič obiskal pariz.na berlinski razstavi leta 1892 je njegov »trdi« slog povzročil velik škandal.

Edvard Munk Krik Scream art, Famous art, Art
Edvard Munk Krik Scream art, Famous art, Art from www.pinterest.co.uk

Edvard munk je bio norveški slikar koji je bio najpoznatiji po svom delu krik, koje je jedno od najvažnijih dela u istoriji umetnosti. Ispijena figura nalik ljudskoj, neodređenog pola i starosnog doba, odevena u crno, sa glavom među rukama, bez kose, bez identiteta, sa samo naznačenim crtama lica, ali dovoljnim da prikažu grimasu koja se ne zaboravlja. +45 97 94 21 00 mobil:

Januar 1944) Bio Je Norveški Umetnik, Tipičan Predstavnik Ekspresionizma U Slikarstvu.


Kao vječito nespokojnan, pomalo morbidnan pesimist, u strahu od samoće ljudskog bića, podjednako u gužvi velegrada kao i pred uznemirujućom veličinom prirode. Slnko zapadalo, obloha sa zrazu zmenila na krvavočervenú. Njegov cilj, u mnogome radikalniji, bio je da prekrši zabrane pređašnjih vremena.

Január 1944, Ekely) Bol Nórsky Expresionistický Maliar.


Edvard munch painted the first version of the scream in 1893. Slika norveškega ekspresionista edvarda muncha krik je postala najdražja umetnina prodana na dražbi. Výkřik (1910), expresionismus, portrét, obrazy, reprodukce obrazů, fotografie.

Edvard Munch, Norveški Slikar, * 12.


Dugo se pretpostavljalo da je figura u 'kriku' edvarda muncha temeljena na izrazu lica smrznute mumije koju je autor vidio na svjetskoj izložbi u parizu 1889. Okvirjanje slik, prodaja in izdelava dimenzij po naročilu. Decembar 1863 — ekeli, 23.

Obraz Zachytáva Výkrikom Znetvorenú Postavu S Lysou Lebkou Na Pozadí.


Skrik) je najpoznatija je slika norveškog ekspresionista edvarda muncha koja prikazuje užasnutu, pomalo demonsku figuru kako stoji na mostu nasuprot krvavocrvenog neba. Progonilo me ludilo, morao sam ga naslikati. Vyberte si z podobných produktů, které by se vám mohly líbit.

Patrí Do Série Vlys Života, Na Ktorej Pracoval Asi Tridsať Rokov.


Leta 1863 se je rodil norveški slikar in grafik edvard munch, ki velja za klasika severnjaškega ekspresionizma. Osoba stoji na mostu u blizini vode, u plavom kaputu koji se nadrealno uliva u površinu vode. Odjednom sam se osjetio iscrpljenim, zaustavio sam se i oslonio na ogradu: